Wat is letselschade?

U bent het slachtoffer van een verkeersongeval. Of u bent gewond geraakt op het werk. Dit zijn voorbeelden van letselschades. Vaak is een ander verantwoordelijk voor wat u is overkomen. In dat geval kunt u die ander aansprakelijk stellen en aanspraak maken op schadevergoeding. Het gaat dan niet alleen om materiële schade zoals de schade aan uw auto, maar ook om andere vormen van schade zoals smartengeld.

De meest voorkomende letselschades zijn het gevolg van verkeersongevallen, bedrijfsongevallen en schades veroorzaakt door dieren. Ook komt het regelmatig voor dat mensen letsel oplopen in het openbaar vervoer of uitglijden en vallen door een gladde vloer. Letselschades als gevolg van medische fouten of beroepsziekten worden door ons niet behandeld.

Grote financiële belangen
Slachtoffers staan er vaak niet bij stil, maar een letselschade brengt vrijwel altijd grote financiële consequenties met zich mee. Denk alleen maar aan de gevolgen als u niet meer kunt werken of niet meer voor een nieuwe baan in aanmerking komt. Het is daarom belangrijk om uzelf te voorzien van de allerbeste juridische hulp. Dit kan u zomaar duizenden euro's schelen.Vragen?

Bel ons gratis telefoonnummer: 0800-0010