Beeldbuisclaim

Heeft u tussen 1996 en 2006 een beeldbuistelevisie of -computer gekocht? Dan is de kans groot dat u te veel heeft betaald. Wilt u ook uw geld terug? Lees dan verder en meld u aan.

Waar gaat het om?

Door verboden prijsafspraken betaalden consumenten en bedrijven jarenlang teveel voor hun kleurentelevisie of computerbeeldscherm. Grote merken zoals Philips, Samsung, LG, Technicolor, Toshiba en Panasonic waren bij het kartel betrokken.

De verboden prijsafspraken werden in de periode tussen 1996 en 2006 gemaakt tussen de producenten van beeldbuizen. Deze beeldbuizen werden voor een te hoge prijs verkocht aan televisiefabrikanten. De fabrikanten berekenden dit weer door in de prijs voor de klanten, die daardoor teveel betaalden. De hierboven genoemde beeldbuisproducenten leverden aan bijna alle televisie- en computermerken waardoor het gaat om vrijwel alle toestellen gekocht tussen 1996 en 2006 met een beeldbuis.

Op 5 december 2012 heeft de Europese Commissie na jarenlang onderzoek een mega-boete uitgedeeld aan de beeldbuisproducenten, waaronder Philips. Philips betwist de boete niet, maar is tegen de hoogte hiervan in hoger beroep gegaan. In de praktijk is een boete nog nooit teruggedraaid. Verwacht wordt dan ook dat de claim succesvol zal zijn. 


nu.nl-logo    radar_logo  rtl-nieuws